Förundran är temat på Vineyard summercamp

Wonder – förundran – är temat när Vineyard Nordic inbjuder till Summercamp för alla åldrar och alla nationaliteter.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– Vineyard är ju en internationell rörelse och det är roligt på ett sånt här läger att få känna att man är en del av helheten. Och vi vänder oss inte bara till Vineyards folk, alla är självklart välkomna att delta, säger Siw Jeans, projektledare för konferensen.

I fjol hade man 1 300 deltagare och i år väntas ännu fler. En stor och viktig del av Summercamp är seminarieprogrammet som består av ett 40-tal olika alternativ.

– Seminarierna är så inspirerande och vi har en otrolig blandning. Bland annat har vi ett spår med kreativa inslag med allt ifrån skrivande och måleri till dans. Det kreativa spåret har verkligen växt under åren, säger Siw.

 

Ett seminarium som varit populärt och som återkommer även i år är Norbert Bauer som talar på temat ”Spiritual formation”, hur man får det andliga livet att fungera i vardagen.

– Det har varit så uppskattat och dragit fullt hus varje år, säger Siw.

Under veckan har barn och ungdomar ett eget parallellt läger som gör det möjligt för hela familjer att delta.

– Nytt för i år är att vi har ett särskilt spår för unga vuxna, 25-35 år. Vi ser att det finns ett behov av att få träffas och lyssna till ämnen som berör, säger Siw.

Vad ser du själv mest fram emot under lägret?

– De gemensamma möten vi har. Det blir en otrolig celebration där människor får möta Gud, bli helade och upprättade. Vi tar mycket tid för lovsång och förbön samtidigt som vi har en mycket stark undervisning, säger Siw.

 

FAKTA: Vineyard Summer Camp

 

När: 14 – 20 juli

Var: Nyhem, utanför Mullsjö

 

Talare: Dave & Colleen Pedersen (SA), Natalia & Ricky Venter (SA), Alexander Venter (SA), Eleanor & John Mumford (UK), Rachel Turner (UK), Flemming Mølhede (DK), Per-Christian Lunde (NO), Ted Jeans (SE) mfl.

Sångare: Dee Wilson (USA), Maria Lundbak Hinge (DK) och lovsångsteam från Vineyardförsamlingar i hela Norden.

Dagen tipsar: Praise aerobics är nytt på aktivitetsutbudet. Ta också tillfället i akt att besöka det dagliga ”Night café” med nattamat, quiz och open mic.