Hillsong Summercamp samlar unga med olika bakgrund

Till Hillsong Summercamp kommer ungdomar från olika bakgrund, olika länder och med olika hudfärg men med ett och samma mål – att få möta Jesus.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– För mig är det absolut viktigast, att varje ungdom som är med lämnar därifrån tillsammans med Jesus. Summercamp är jättepersonligt för mig. Det var på Summercamp jag bestämde mig för att gå all in med Jesus, säger Petrus Haddad.

Han är ungdomspastor i Hillsong City Campus och längtar verkligen efter att få hjälpa ungdomar till samma starka upplevelse som han själv har haft av Jesus.

– Det jag också ser fram emot är att människor som annars inte skulle hänga med varann ändå börjar prata och blir vänner på Summercamp. Jag har sett människor få vänner för livet genom det Gud gör här på bara några dagar, säger Petrus.

Allra mest längtar han efter att få se förvandlade liv.

– Här har man konstant samtal med människor som har haft det otroligt tufft och jobbigt, och då är det så häftigt att se vad Gud kan göra, hur han förvandlar människor, hur de blir helt transformerade, säger Petrus.

Första delen av Summercamp, 5-7 augusti riktar sig till mellanstadiet. Andra delen, den 7-10 augusti, välkomnar man högstadie- och gymnasieungdomar. Deltagarna delas upp i tribes/klaner som håller ihop under hela lägret, inte minst under dagliga ”Tribal Wars”.

– Vi har alltid stora, feta tävlingar och jag har märkt hur mycket det gör, vilken tillhörighet ungdomarna får känna i gruppen och vad det betyder för dem att få känna sig som vinnare, säger Petrus.

 

FAKTA: Hillsong Summercamp

När: 5–10 augusti

Var: Nyhemsgården, Mullsjö

Talare: Andreas Nielsen, Reggie Dabbs (USA) mfl

Sångare: Hillsong Worship

Bokrecensioner
Kyrkan i förorten
Runt långbordet på pingstförsamlingen Smyrnas språkcafé i Gårdsten tränar man på att forma ord och tankar, att gå från arabiska till svenska. 
Foto: Jonatan Sverker
Foto: Jonatan Sverker