Jätteläger för unga på Gullbrannagården

Mer än 1 000 tonåringar och ledare samlas till jättelägret på Gullbrannagården. Ett läger för framtidstro och gudsmöten, där man laddar batterierna för ett nytt läsår.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– För många ungdomar är det här enda chansen att komma iväg på ett läger, och det blir en viktig kickoff inför hösten. Vi vill utrusta, uppmuntra och utmana ungdomarna i deras kristna tro, säger Andreas Joakimson, ungdomskonsulent i SAU, Svenska Alliansmissionens Ungdom som också anordnar lägret.

Konceptet bygger på att deltagarna kommer, i små eller större grupper, från olika församlingar – tillsammans med sina ledare. Man kan alltså inte anmäla sig som enskild deltagare utan det bygger på engagerade församlingar.

– Det här är en av lägerkonceptets styrkor. Det är ett tryggt sätt att skicka iväg sina ungdomar när man vet att de också har sina egna ledare med sig, säger Andreas.

Hemma i sin församling har man kanske en tonårskväll i veckan. På lägret får man förutsättningar för helt andra upplevelser, som man senare kan bygga vidare på där hemma.

– Du bygger något under en lägervecka som är väldigt svårt att skapa på hemmaplan, konstaterar Andreas.

SAU arrangerar ytterligare ett tonårsläger på Bödagårdens camping, Öland, den 12-17 augusti. Även här bygger konceptet på att församlingar skickar sina ungdomar tillsammans med ledare.

 

FAKTA: Ung Tro 19

När: 4-9 augusti

Var: Gullbrannagården utanför Halmstad

Talare: Ungdomsledare och pastorer från deltagande församlingar

Sångare: Lovsångsledare och musiker från deltagande församlingar