Klassikern Hampe lever än

I mer än 70 år har Hampeveckan varit en efterlängtad mötesplats för tonåringar. Platsen där man både möter Gud och lär känna varandra.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– Jag ser verkligen fram emot att få möta ungdomarna, se dem växa i självförtroende och att se dem växa i sin relation med Gud, säger Simon Ekstedt.

Han är lägerpastorn som själv åkte på Hampeveckan när han var tonåring.

– När jag var med så upplevde jag mötena väldigt starka. Det är en väldigt stark atmosfär på den här platsen, det är verkligen påtagligt att Gud är verksam, säger Simon.

Upplägget är detsamma som tidigare år, med förmiddagen vikt för samlingar med fokus på lovsång och undervisningarna. På eftermiddagen träffas man i smågrupper och har också en del fritidsaktiviteter och seminarier. Bland annat är Sport for Life ansvariga för många av sportaktiviteterna.

 

– Sedan har vi kvällsmöten med lovsång, undervisning och förbön. Vi brukar också ha en särskild eventkväll, som förra året då vi hade hoppborg och grillning, berättar Simon.

Att tonåringarna ska finna, utveckla och fördjupa en personlig relation till Jesus är målet för hela lägret. Hampeveckan vill också inspirera och motivera tonåringar till ansvar och tjänst för Jesus och till gemenskap i en lokal församling.

Förra året deltog 450 ungdomar. Vad tror du det beror på att tonåringarna återvänder år efter år?

– Jag hoppas att man upplever en trygghet och att man har roligt, men jag tror också att gemenskapen är väldigt viktig. Och att vi är tydliga med vår agenda – att man ska få möta Jesus – samtidigt som det är högt i tak och tillåtet att ställa frågor, säger Simon.

 

FAKTA: Hampeveckan

När: 1-7 juli

Var: Björkenäsgården, Hampetorp

Talare: Samuel Lewinson, Malin Hagenfors, Victoria Öhrvall, Simon Ekstedt, regionens ungdomspastorer mfl.

Sångare: Lovsångsteam från Odensbacken med Eliaz Ardenfors i spetsen.

MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat