Konferensön har lockat besökare sedan 1945

Att dela med sig av det man fått är årets tema på den saltstänkta konferensen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Hönö Missionsförsamling har anordnat Hönökonferensen sedan år 1945. År efter år återkommer stammisarna, men den lockar även nya gäster.

– Det blir ofta ett starkt team eftersom de medverkande är med hela veckan, säger Anders Marklund, pastor i Hönö Missionskyrka.

Kanske blir det en speciell stämning på en konferens som hålls på en ö? Det må vara osagt, men faktum är att många väljer att återvända till Hönö utanför Göteborgs kust, år efter år, i mitten av juli. Hönökonferensen lockar människor i alla åldrar och följer en dagsrymt med barnmöten, tonårssamlingar, bibelstudium, kvällsmöten och mycket annat.

Anders Marklund är pastor i Hönö Missionskyrka och ser mycket fram emot den intensiva veckan.

– Jag förstår att många vill komma hit, till kombinationen av härliga möten och avkoppling i vacker miljö, säger han och tillägger:

– För oss som jobbar med detta är det ingen avkoppling direkt, men det är väldigt roligt ändå!

Årets tema är ”Ge som gåva det du fått som gåva”. Anders Marklund beskriver det som att undervisningen kommer ha två olika inriktningar - dels med fokus på individen, dels med den lokala församlingen i åtanke.

– Det första handlar om att Gud kallade Mose och frågade ”Vad har du i din hand?”. Vi får utmana varandra genom att fråga samma sak. Vilka gåvor har vi som vi kan låta blomma ut i våra liv? Det handlar om att komma i funktion i Guds rike.

 

Det andra spåret tar sin utgångspunkt i hur Elia gästade änkan och frågade henne ”Vad har du i ditt hus?”. Samma fråga vill Hönökonferensen ställa till de som kommer: Vad finns i de olika lokala församlingarna som kan användas till att nå fler för Guds rike?

– De talare vi har i år känns också som ett riktigt starkt startfält, en bra laguppställning, konstaterar Anders Marklund.

 

På kvällsmötena kommer Fredrik Lignell, pastor i Ryttargårdskyrkan att turas om med Britta Bolmenäs, föreståndare i Värnamo mission. Nattmötena tar Lisa Fredlund, pastor i Östermalmskyrkan och Marcus Olsson, gatupastor, hand om. Bibelstudierna står Magnus Malm och Åsa Molin för.

– Det känns som en skön mix på det hela, konstaterar Anders Marklund som själv mest ser fram emot att få lyssna till Rita Elmounayer, från Sat-7, om evangelisation i Mellanöstern.

Som vanligt avslutas veckan med gudstjänst på söndagen där det också brukar döpas ett antal personer. I det salta havet med omgivande klippor.

 

FAKTA: Hönökonferensen

När: 7-15 juli.

Var: Hönö.

Vem talar: Magnus Malm, Mikael Tellbe, Britta Bolmenäs, Hans Jansson.

Vem sjunger: Malin Abrahamsson med team.

Dagen tipsar: Dagenmedarbetarna Alf B. Svensson och Hanna Möllås finns plats för familjerådgivning.