”Min man sviker mig och tittar på porr”

Fixa kärlekens relationsexpert Christina Halldorf om när personen man älskar inte är den man vill att den ska vara.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Hej Christina!
Jag skriver till dig som ett första rop på hjälp eftersom jag inte vet var jag ska vända mig. Jag är gift med en man och vi har flera barn tillsammans. På ytan ser vi nog ut som den lyckliga familjen, men själv lever jag i en känsla av otrygghet och har tappat tilliten till min man.

Allt började för många år sedan då jag hittade bilder på honom och en annan kvinna utan kläder. Det blev en kris och vi gick i familjeterapi. Han bedyrade att han enbart träffat kvinnan en enda gång. Jag bestämde mig för att lita på honom igen och vårt liv fortsatte.

Men sedan dess har jag med jämna mellanrum kommit på honom med att vara på dejtingsidor på nätet, titta på porr och smsa kärleksfullt med andra. Varje gång jag kommer på honom blir han arg, men sedan säger han att jag ska förstå att de här kvinnorna inte betyder något. Han vet inte varför han gör det, mer än att det ger honom en kick.

Vi har gått i parsamtal igen och han säger att det är mig han älskar, men samtidigt visar han det inte riktigt. Det jag en gång föll för var hans lugn och trygghet. Faktiskt kan jag fortfarande älska att vara i hans famn, tills det kommer ifatt att jag lever i en låtsasvärld. Hur många chanser ska han få?

Ledsen fru

 

Läs Christina Halldorfs svar på Dagens relationssajt Fixa kärleken.

Premium Debatt om religionsfrihet och diskriminering - var går gränsen, under Dala Pride 2019 i Falun. Från vänster: Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun, Gull Törnegren religionsvetare och etiker från Högskolan i Dalarna, Öyvind Tholvsen, pastor i Lugnetkyrkan och Christina Eriksson, kyrkoherde i Svenska kyrkan, Falu pastorat.
Foto: Thomas Österberg
Foto: Thomas Österberg