Rickard Lundgren: Soppan vi gav till flyktingar tog aldrig slut

Kraftgärningar händer! Rickard Lundgren har upprepade gånger varit med om mirakulösa ingripanden av Gud.
– Det är gåvor som jag inte kan styra över men som Gud i sin stora nåd ger när de är till nytta.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Rickard Lundgren är grundare av missionsorganisationen Gå ut mission, riksevan­gelist i Equmeniakyrkan och samordnare för församlingsgrundande arbete i Equmeniakyrkans västra region. I nära 30 år har han verkat som evangelist både i Sverige och internationellt. En resa till Albanien tillsammans med ett 20-tal svenska ungdomar kantades av mirakel på ett särskilt sätt.

– För att bara nämna några exempel blev jag och min barndomsvän beskjutna på nära håll, rakt framför vindrutan på vår bil. Det var eldkvastar överallt och smällde. Vi skrek av skräck men också glädje när vi tryckte gasen i botten helt oskadda. Inte en kula träffade bilen! berättar Rickard.

Mekaniska naturlagar trotsades sedan när de skulle resa hem genom Serbien där Nato just infört en blockad mot bensinförsäljning.

– Vi stod med halvfyllda tankar på våra minibussar och bad Gud om hjälp. Sedan körde vi nästan 100 mil upp till Ungern där vi tankade. Och till vår stora förvåning var bilarna fortfarande halvfulla – helt omöjligt, fysiskt sett!

Vid ett annat tillfälle fick den unga kristenheten i Albanien vara vittne till hur deras pastorer kunde dela ut mat till hundratals utsvultna flyktingar vid gränsen till Kosovo, från bara tre halvfyllda hinkar med bönsoppa.

– I pur otro och ångest skrek jag till den albanske pastorn vid min sida för varje slev jag slog upp: Det här är ju omöjligt?! Hans svar har för evigt etsat sig fast i min själ: ”Rickard, se inte ner i hinken, se upp till Jesus!” Alla fick soppa.