”Som ung var Karin Wiborn någon jag såg upp till”

Charlotte Sköld var bara sex-sju år när hon första gången träffade Karin Wiborn på gården utanför punkthusen i Tranås. Karin var några år äldre, så i början blev det inte att de lekte med varandra.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

– Men det var en tjej som jag såg upp till. Hon ingav förtroende och lugn, ett förtroende som jag sedan känt hela livet för henne, säger Charlotte.

Det var senare, i högstadiet och gymnasiet, som de blev vänner på allvar. Charlotte minns nära samtal.

– Det är en person som jag kunde vara mig själv med, och det är så mycket i den kontakten som hållit fram tills nu som skapades då.

Kompisgänget i kyrkan betydde mycket. Charlotte och Karin fyller år med två dagars mellanrum så i kyrkan ordnade de ibland gemensam födelsedagsfest för alla.

 Det var ett fantastiskt ungdomsgäng och en fantastisk församling. Det är ett sammanhang som vi haft med oss hela livet.

Läs också: Karin Wiborn blev retad för att hon var pastorsbarn
 

Charlotte menar att den miljön bidrog till att många av ungdomarna blev ledare.

– Karin var en ledartyp, som många av oss. Församlingen var generös och gav oss utrymme att utveckla ledaregenskaper, och det gäller nog även Karin. Vi blev lyssnade på, våra åsikter togs på allvar även om vi inte alltid fick stå oemotsagda. Vi var väldigt älskade.

Charlotte blev tidigt ihop med Karins lillebror, som senare blev hennes man. De träffas därför fortfarande ofta.

– Det kan dröja någon vecka eller månad mellan gångerna, men då kan vi alltid fortsätta samtalet där vi avslutade det senast. Det finns ett djup i kontakten.

Debatt