Sonja Alriksson delar sitt vittnesbörd på Vivids

Sonja Alriksson är en av dem som delar sitt vittnesbörd på digitala plattformen Vivids och berättar om hur sökandet efter stabilitet och något att hålla fast vid i tillvaron, ledde henne till Jesus.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

”Jag har varit deprimerad i hela mitt vuxna liv och för lite drygt två år sedan insåg jag att jag aldrig har varit lycklig eller glad på djupet, utan jag har alltid varit ledsen och förvirrad och inte förstått någonting av livet eller världen som jag lever i.

För ungefär två år sedan insåg jag att jag måste välja mellan ’Vill jag leva?’ eller ’vill jag dö?’. Jag insåg att jag inte kunde fortsätta att leva som jag gjorde.

Det var många saker som ledde till att jag öppnade mina ögon för Jesus. Som jag ser det är det helt omöjligt att jag inte skulle bli frälst just den stunden då jag valde att vända mig till Jesus och bad om hjälp, för han hade puttat mig till sig från så många riktningar, så det hade inte kunnat bli på något annat sätt.

Innan jag hade Jesus var det som att allting var så himla förvirrat, så kaosartat. Det var som att allting snurrade runt utan riktning, det fanns ingenting som jag kunde förhålla mig till. Det var som att snurra runt i yttre rymden.

Jag sökte hela tiden efter någonting som jag kunde hålla fast vid, men så fort jag trodde att jag hade hittat något och kände att jag hade fått något som jag kunde stå på, så gled det bara undan. Jag snurrade runt i någon slags tomhet. Det var det det var, evig tomhet.

Läs mer: Unga vill nå unga med hjälp av vittnesbörd

 

När jag bad till Jesus och han mötte mig var det precis som att han lyfte upp mig och satte mig på klippan, precis som det står i Bibeln, men då hade jag inte ens läst Bibeln, jag visste inte att det stod så.

Men det var som att jag pumpat vatten hela mitt liv och försökt kippa efter luft, bara att komma upp över ytan för att jag skulle kunna få några andetag innan jag drogs ner igen.

När jag mötte Jesus var det som om jag kunde andas för första gången. Och han satte mig på klippan och där har jag suttit sedan jag blev frälst. Sedan dess har jag kunnat andas ordentligt, för första gången i mitt liv.”

Debatt