Stor respons efter krönika om medberoende

Flera av Dagens läsare har hört av sig och hundratals har delat Felicia Ferreiras text om med­beroende i kyrkan.
–  Det är uppenbart att detta är något som det behöver pratas mer om i församlingsmiljöer, säger Dagens chefredaktör Felicia Ferreira.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ledarkrönikan, från 2 maj, om hur medberoende är något som indirekt ofta premieras och uppmuntras i den kristna sfären väckte stor igenkänning hos Dagens läsare. Felicia Ferreira, chefredaktör på Dagen skrev utifrån egna erfarenheter och har fått ovanligt stor respons.

– Jag har vid flera tillfällen föreläst om detta i olika kyrkliga sammanhang och får ofta respons från deltagare som känner igen sig i det jag berättar. Men den enorma återkoppling som kom efter krönikan var överraskande, säger hon.

Ett flertal mejl har kommit från personer som berättar liknande historier och på Facebook har artikeln delats närmare tusen gånger och genererat en hel del kommentarer: ”Vet att många behöver detta”, ”Viktig text detta!” och ”Tankeväckande” är ord som återkommer.

Läs mer | Svårt för medberoende att sätta gränser i kyrkan

 

Felicia Ferreira har själv varit öppen med att hon i sitt medberoende fått god hjälp genom återkommande terapisamtal. Nu hoppas hon att fler ska bli uppmärksamma på problemet och kunna få hjälp.

– Det är uppenbart att detta är något som det behöver pratas mer om i församlingsmiljöer. Vad är sunda gränser? Vad är skillnaden mellan att vara självisk och att värdera sina egna behov lika högt som andras?

– Jag hoppas att detta kan sätta igång många bra samtal, säger Felicia Ferreira.

Premium Foto: Janerik Henriksson/Geert Vanden Wijngaert/TT
Foto: Janerik Henriksson/Geert Vanden Wijngaert/TT