Vi frågar gifta par: Hur relevant är Bibelns syn på äktenskap och sexualitet i dag?

Vi frågar tre gifta par om vad de tycker.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Nina och Peppe Eriksson:

Nog tycker vi om Bibelns syn, men den kanske behöver uppdateras.

Total avhållsamhet tror jag inte på, men att vara rädd om sig och inse sitt värde, innebär att inte ha en massa partners. Jag, Nina, hade nog själv velat veta mer om mitt eget värde när jag var ung. För mig som 14-åring var oskulden var något man skulle bli av med så fort som möjligt.

Tänk om jag hade förstått att mitt eget värde låg i mig själv och i Guds ögon, snarare än i att någon kille skulle tycka om mig.

Stefan och Lillemor Claar:

Under vår uppväxt upplevde vi nog att det var en alltför stark betoning på ”fy” och ”akta” när det gäller sex. Bibelns undervisning om sex som den goda gåvan, sex, som Gud gett oss, kom lite i skymundan. För vår erfarenhet är att det goda sexet bäddar Bibelns undervisning för, där man delar det mest intima med den man känner väl och bestämt sig för att vara överlåten till. Vi upplever tillsammans att det är något som kan och bör få leva i en ständig utveckling i den goda trygga relationen.

Mia och Samuel Sjöö:

Bibelns syn på äktenskap och sexualitet är alltid relevant för oss, men att applicera det i dagens samhälle där människors livsstil skiljer sig åt på många olika sätt är inte lätt.

Tyvärr tror vi att människor i dag upplever att den moral som Bibeln­ och kyrkan står för lätt blir hård och dömande. Öppna och kärleksfulla samtal samt sunt förnuft är nog det som krävs för att nå balans.

Läs det senaste från Dagens relationssajt Fixa kärleken

Alla tidigare artiklar