Dagen Lokalt

Årsmötesreferat Vireda pingstförsamling

Årsmötesreferat från Vireda pingstförsamling i Aneby 2016.

Som traditionen bjuder på trettondagen så har Vireda Pingstförsamling firat sitt års- och administrationsmöte med en tillbakablick på det gångna året.

Församlingen bjöds på musik av de yngre och sång av församlingsledningen med mera. Årsberättelsen lästes upp av Leif Persson, församlingens pastor, som även skrivit densamma.

Under 2016 har Roland Forsberg varit ordförande, övriga i styrelsen är Mikael Målevik vice ordförande, Folke Wilhelmsson, Leif Persson, Karoline Ellbranth-Pettersson, Inglis Granlinger. Roland Forsberg avtackades i och med att han valt att avgå som ordförande. Mikael Målevik blir ny ordförande och Inglis Granlinger blir vice ordförande. Jonathan Friberg kommer också nu att ingå i församlingsledningen och hälsades välkommen till denna uppgift.

Hälsningar till församlingen upplästes. Medlemsantalet i församlingen inför 2017 är 64 medlemmar. Församlingen har ett stort barn- och ungdomsarbete med cirka 50 deltagare varje vecka i Timmen Glad, Uv, Ledarscouter och Vi.P-Lördá, som hålls 2:a lördagen i månaden. Söndagsskolan hålls samtidigt med förmiddagsgudstjänsterna.

Församlingen ser ljust på framtiden med ett fortsatt stort arbete med barn, ungdomar och deras föräldrar. I församlingen finns det mycket sång och musik vilket man försöker ta tillvara på på olika sätt även då ekumeniskt med Svenska kyrkan Haurida-Vireda Församling. Insamlat till församlingskassan och missionskassan och hjälparbete 544 775kr.

Karoline Ellbranth-Pettersson

Fler artiklar för dig