Färgsprakande fest när kyrkoherde 10-årsjubilerade

Pater Damian Eze har firat 10-årsjubileum som kyrkoherde i Sankt Pauli församling i Gävle.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kyrkan var fylld till bristningsgränsen under mässan och den efterföljande festen i församlingsvåningen. Hedersgäster var Nigerias ambassadör Benedict Onochile Amobi och hans hustru Sheila Amobi.

Pater Damian kom till Sverige från Nigeria 2000. Efter tjänstgöring i Stockholm och Eskilstuna tillträdde han som kyrkoherde i församlingen i Gävle 2004. I sin predikan talade pater Damian om sin kärlek till församlingen.

Han berättade om sin iver att nå ut med det kristna budskapet till Gävleborgarna. Vid festen i församlingsvåningen bjöds på mat från världens alla hörn, människor var festklädda. Färgprakten stod inte minst de afrikanska kvinnorna för. Många tog tillfället i akt att tacka pater Damian för de tio åren.

Pater Damian själv berättade om sin bok "Invited by Love" som nu utkommit på svenska, "Inbjudna av Kärleken". Många passade på att köpa den signerad av författaren själv. Boken handlar som titeln antyder, om Kärleken, det vill säga Kristus. Pater Damian är teologie doktor, boken är skriven för att underlätta för såväl katoliker som icke-katoliker att lära känna Jesus som just kärleken. Den är lättläst, men ändå både djup och spännande. Teologiska resonemang blandas med vittnesbörd och berättelser från pater Damians hem i Nigeria.

Leif Ottenvang

HBTQ-frågor i frikyrkan
Nyheter Så jobbar de olika frikyrkosamfunden med bemötandet av homosexuella i sina församlingar.
Foto: TT
Foto: TT
Livsstil Många studenter är på jakt efter både kunskap och ny församling när man börjar plugga in en ny stad.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Foto: ANDERS WIKLUND / TT