18 september 2020

En tidning på kristen grundDagen Lokalt

Julia Forsberg ny pastor i Centrumkyrkan i Finspång

Helgen den 6–7 april hälsades Julia Forsberg välkommen som ny pastor i Centrumkyrkan, Finspång. 

Det har varit stor högtid i Centrumkyrkan Finspång vid välkomnandet av ny pastor och föreståndare Julia Forsberg. Efter några månader av samtal och bön var det dags att välkomna Julia in i sin nya tjänst. Det var en festkväll på lördagen med välkomsthälsningar, mat, fika, lovsång och trevlig gemenskap med bröderna Rickard och Robin Harrysson som värdar.

På söndagens installationsgudstjänst var kyrkan välfylld och Julia Forsberg predikade inspirerande och med värme. Ett lovsångsteam med ungdomar ledde församlingen i tillbedjan och tacksamhet. Pastorsinstallationen leddes av Öyvind Tholvsen och Stefan Claar från samfunden EFK respektive Pingst omringade av församlingens ledning.

Efter gudstjänsten bjöds på fika och tårtbuffé och där välkomsttalade pastorer från ortens övriga församlingar, Julias föräldrar och medlemmar från Centrumkyrkan. Söndagens gudstjänst leddes av Anna Meling och fikastunden av församlingens nya ordförande Malin Creutz.

Församlingen ser nu fram emot en välsignad och rik tid med ny pastor och den snart färdiga renoverade och tillbyggda kyrkan som tillsammans vittnar om stark framtidstro.

Ulf Carpvik

Fler artiklar