Körsamling med RPG i Stockholm

Det kom RPG-folk från flera olika håll till den körsamling som gruppen i Filadelfiakyrkan i Stockholm inbjöd till.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Man samlades redan kl nio på morgonen för att öva alla de sånger som skulle sjungas i den dagträff man inbjudit till. Ett sextiotal sångare och musiker var på plats för att kl 13 ta emot publiken.

Det var Olle Rosén, ordförande för RPG i Filadelfia som var initiativtagare till samlingen och som vid sitt välkomnande kunde blicka ut över en förväntansfull publik som skulle få lyssna till flera sånger ur den älskade gamla sångskatten. Eva och Alwar Almqvist ledde sammankomsten och svarade för både sång och musik, vilket den här dagen också betydde att kyrkans orgel fick vara till tjänst i ett mycket väl framfört solo av Alwar.

Olle Rosén berättade att den stora kören hade träffats redan tidigt på förmiddagen.

– Just samlingen den här gången var något som vi kallade RPG-dag för Distrikt Stockholm – Gotland, då vi bjöd in våra 17 lokalföreningar till en kör och allsångskonsert och även uppmanade medlemmar från andra lokalföreningar att komma, berättar Olle.

Där var flera körer representerade, bland andra Da Capo-kören från Filadelfia Stockholm och Huskören från Centrumkyrkan i Sundbyberg. En av deltagarna i den kören var Sonja Alfredsson:

– Vi var arton deltagare från vår kör i den här samlingen, och det är fantastiskt roligt att få möta andra och att få sjunga och umgås tillsammans! Det blir alltid många glada skratt, all trötthet försvinner, gemenskapen i sång och musik skapar stor glädje! Är man trött då man träffas får man ny kraft. Det var också mycket roligt att se hur publiken i kyrkan uppskattade vårt framträdande. Jag hoppas att det blir många flera tillfällen av det här slaget, säger hon.

Det var mycket sång och musik som den samlade kören framförde under konserten i Filadelfiakyrkan, flera solister sjöng sånger som var väl kända hos åhörarna. Distriktordföranden för RPG Sthlm/Gotland, Bo Schylander höll ett kort anförande om RPG och dess arbete.

Berne Wilhelmsson

Fakta:

Premium
Foto: Jacob Zetterman