Vårterminen igång i Turistkyrkan

Det är lätt att vilja komma tillbaka till Las Palmas! Stranden är fantastisk, själva stan har mycket att bjuda på, och just idag, ännu i början av januari är det 19 grader varmt! Här utefter stranden finns ett stort antal restauranger, ett fantastiskt konserthus och Skandinaviska Turistkyrkan. Kyrkan finns för övrigt på flera ställen på öarna, har både sång och musik, ärtsoppa och fika att erbjuda.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Just den här fredagskvällen var det välkommenkväll för sång- och musikparet Eva och Alwar Almqvisth, som ska vara där under vårterminen. Kvällen visade med önskvärd tydlighet vilken kapacitet de båda har när det gäller sång, musik och bilder! För att nu inte nämna dikter som Alwar en hel del skapar också.

Det är inte bara att sjunga och spela som de båda ska ägna sig åt. Det är en mångskiftande arbetsperiod som väntar. Och det gäller alla som engagerar sig i det arbetet. Det handlar om att hjälpa till i köket, i second hand-butiken, vara behjälplig under bergsturerna, att sköta administration och mycket annat.

Nisse Bergman, gör sin tredje säsong som verksamhetsledare, och har mycket att säga om arbetet:

 – Vi har fantastiska volontärer som kommer hit och hjälper oss med allt möjligt. Vi har fått se resultat av våra Alphakurser – vi har fått döpa tre av våra elever nere vid stranden. Vi har bra relationer med våra kollegor på de övriga platserna där Turistkyrkan har verksamhet, och med Svenska Kyrkan i San Augustin. Vi har också mycket bra relationer med Svenska konsulatet och Svenska skolan på ön, med vilka vi firar Lucia. Och vi är glada för att vi får vara en gudstjänstfirande församling där vi får lovsjunga Gud, fira nattvard och predika Guds ord.

Alwar Almqvisth gör sin första termin i arbetet. Hans fru Eva har varit här under några månader tidigare. Det betyder ju en mängd nya erfarenheter för honom.

  – Ja, det är ju både spännande och intressant att få fortsätta att arbeta efter pensionering. Jag har tidigare arbetat över 15 år som organist i Solna församling. Jag trivs med att få musicera, att få samarbeta med andra och att träffa folk. Allt detta fungerar i Turistkyrkan. Dit kommer skandinaver som är både vana och ovana kyrkobesökare. Man trivs tillsammans i de många olika aktiviteter som står till buds, alltifrån konserter, gudstjänster, allsångsträffar, bibelstudier till ärtsoppa och fikastunder. Dessutom får jag möjlighet att kunna använda musik från olika genrer och samtala om allt möjligt. Och grunden är medmänsklighet och kristen tro.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med min Eva och de andra medarbetarna få vara en del av detta, säger Alwar Almqvisth.

FLYGKRASCHEN I UMEÅ
Premium Ingrid Holmström Pavval, vikarierande kyrkoherde i Umeå pastorat, och Mikael Åström, operativ ledare för Svenska kyrkans stödgrupp.
Foto: Erik Abel/TT
Foto: Erik Abel/TT
Premium