Ing-Marie och Mikael Alfvén från Love and Hope.

Love and Hope ber om förlåtelse för otydlighet om barnhem

Hjälporganisationen Love and Hope ber om förlåtelse att de inte har varit tydligare med att de inte ensamma drivit barnhem i Nepal.
Dagen har skrivit flera gånger skrivit om organisationen, och nu uppmärksammas en del av kritiken också på annat håll.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Ing-Marie Alfvén, som tillsammans med sin make Mikael Alfvén, står i spetsen för Love and Hope – fram tills nyligen Love Nepal – säger i en stor granskande artikel i Aftonbladet:

– Vi skulle kanske ha skrivit att det var "Love Nepals och Lighthouse Foundations barnhem". Vi kommer att vara tydligare. Vi ber om förlåtelse för att vi inte varit tydligare i vissa frågor.

Tar tillbaka uttalanden om fritaganden 

Hon tar också delvis tillbaka att organisationen ensam skulle ha fritagit flickor från bordeller i Nepal. Även detta har skett tillsammans med samarbetspartnern i landet.

– Förlåt säger jag för det. Men vi känner att vi gör det tillsammans, säger Ing-Marie Alfvén. Hon tillbakavisar samtidigt flera andra punkter i den kritik som Dagen redan har skrivit om, bland annat anklagelser om vistelser på lyxhotell, flyg i business class och att Love and Hope skulle ha försökt dölja att de i grunden är en kristen organisation.

Kritik mot Lighthouse om korruption och hot

Hon och maken är medlemmar i pingströrelsen och har en bakgrund som missionärer.

Den allvarliga kritik om korruption, hot och maktmissbruk som Love and Hope har riktat mot den lokala samarbetspartnern Lighthouse Foundation berörs bara i förbigående i Aftonbladet. Det var denna kritik som gjorde att Love and Hope i november förra året avbröt allt samarbete.

Därefter har en mängd anklagelser framförts av såväl Lighthouse Foundation, andra samarbetspartners här i Sverige samt under de senaste månaderna av en enskild svensk privatperson i sociala medier.

Läs mer: Love and Hope ångrar inte indraget stöd till Nepal
 

Bildpolicy diskuteras

I Aftonbladet är det bland annat Love and Hopes bildpolicy som diskuteras. Organisationen anklagas för att i sin marknadsföring ha använt bilder på flickor som inte har varit prostituerade.

Svensk Insamlingskontroll, som står som garant för det 90-konto Love and Hope har sedan något år tillbaka, granskar nu Love and Hopes årsredovisning för 2016 samt tittar på de klagomål som har kommit angående marknadsföringen.

Läs mer: Love and Hopes partner i Nepal frias av myndigheterna
 

Läs också: 90-kontots granskning av Love and hope klar

 

Läs också: Jonatan Alfvén, Love and hope backar om bilderna på ”prostituerade”