Martin Luther – huvudperson i Playmobil-film

– Vi ville skapa något som inte bara berättade om Luther och reformationen utan också berättade de goda nyheterna om Jesus, säger initiativtagaren Jonathan Carswell.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Reformatorn Martin Luther som playmobil-figur blev succé. Nu följs framgången upp med en video, som också den är gjord av playmobil-figurer och playmobil-miljöer.

Den fyra minuter långa videon är publicerad i sociala medier, och syftet är att berätta om reformationen på ett lättfattligt sätt och också att presentera kristen tro för sökare.

– Jag tänker att den kan passa för tre olika grupper. Kristna - för att påminna om vad reformationen betydde och få dem att glädjas över evangeliets goda nyheter. Människor som ännu inte är kristna - vi hoppas att kristna delar filmen på sociala medier så att andra får se den. Och till sist kyrkor och andra grupper. Man kan ladda ner filmen gratis, så att den kan användas i kyrkor eller i till exempel ungdomsgrupper, säger Jonathan Carswell till Evangelical Focus.

Över fem tusen bilder har använts för att producera filmen, som redan under första veckan efter att den släppts har laddats ner 14 000 gånger.