Mel Gibson väntar på Jesu återkomst

Mel Gibson kopplas ihop med planer på att resa ett kors på ett berg i Australien. Korset ska lysas upp med LED-lampor och vittna om Jesu snara återkomst.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det är Ken Duncan, en prisbelönt landskapsfotograf, som har dragit igång insamlingen "Help Raise the Cross". Målet är att resa ett kors på ett avlägset berg i Australiens vildmarker. Han driver projektet tillsammans med en grupp aboriginer, vars framtid och livsvillkor han är engagerad i.

– Visionen att bygga ett kors i centrala Australien är utan tvekan en fantastisk möjlighet. Projektet är inte mitt eget, utan en idé från de äldste i flera kommuniteter (inom ursprungsbefolkningen red. anm.). Det är ett mirakel att vi har fått myndigheternas tillstånd att bygga korset, säger Duncan på sin hemsida Walk a While.

Och nu har hans gode vän skådespelaren Mel Gibson skådats besöka berget som korset ska byggas på. Duncan förnekar att Gibson skulle vara officiellt engagerad i projektet, men inte att han tagit dit vännen för att visa honom platsen, skriver The Australian.

I insamlingskampanjen utlovas rekvisita från Mel Gibsons film "The Passion of the Christ" i gengäld för stora donationer. Till exempel kan den som skänker mer än 100 000 dollar få en hjälm eller ett svärd från filminspelningen, signerade av Mel Gibson.

Fakta:

20 meter - så hög kommer det LED-upplysta korset att vara. Det ska resas på berget Memory Mountain, ca 23 mil väster om Alice Springs och förebåda Jesu återkomst.