21 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Minst 160 kristna gripna i Eritrea

Människorättsgrupper rapporterar att minst 160 kristna har gripits i Eritrea sedan regeringen i maj inledde sin senaste fas av tillslag mot kristna.

1 av 2

Källor som har talat med Christian Solidarity Worldwide uppger att antalet kristna som har tillfångatagits i razzior i huvudstaden Asmara och i sju andra städer uppgår till cirka 170, enligt ett pressmeddelande som har skickats till The Christian Post.

På onsdagen rapporterade samtidigt Release International, en organisation som övervakar och rapporterar om kristen förföljelse i många nationer, att omkring 160 kristna har arresterats.

Den auktoritära eritreanska regeringens senaste tillslag mot kristna kommer 15 år efter att regeringen stängde många icke godkända kyrkor och förbjöd religiöst utövande som inte var kopplat till statligt erkända samfund som katolska, evangelisk-lutherska och ortodoxa kristna kyrkor samt sunniislam.

Christian Solidarity Worldwide uppger att den senaste fasen, på ett oroväckande sätt, har beskrivits som "exempellös i sin intensitet och tuffa bemötande".

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar