Misstänkt barnaga i Knutby

Uppsalapolisen har inlett en utredning om huruvida barnaga förekommer i Knutby Filadelfiaförsamling. En kvinna som lämnade församlingen i vintras hävdar det finns fog för polisens misstankar medan föreståndare Kim Wincent menar att hon ljuger.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sedan en tid tillbaka utreder Uppsalapolisen om barn till medlemmar i Knutby Filadelfia utsätts för aga. Ett tiotal församlingsmedlemmar har hittills hörts i ärendet, berättar Sveriges Radio Uppland.

Barn i församlingen utsätts enligt avhopparen för en mycket hård och sträng behandling och fysiskt våld i uppfostringssyfte förekommer, hävdar avhopparen.

Föreståndare Kim Wincent känner inte igen bilden.

– Det får stå för henne. Jag påstår att hon ljuger, säger han och fortsätter:

– Jag kan ju inte kontrollera allt som sker hos medlemmarna. Men jag kan garantera att det inte är något som utgår från församlingen.

Kvinnan, som nu ligger i skilsmässa och vårdnadstvist med sin man som är kvar i församlingen, säger också att Filadelfiaförsamlingens medlemmar fortfarande vidhåller sin syn på Åsa Waldau som ”Kristi brud”. Hon framhåller också att församlingen fortsätter att utsätta ”olydiga” medlemmar för så kallad ”församlingstukt”. Något hon själv fått erfara.

– De sa att om jag inte gör upp med min synd så kommer jag att dö. Att jag måste lyda för att jag hade problem med demoner. Jag kunde inte sova längre på nätterna. Jag var livrädd, jag trodde jag skulle dö, säger hon.

Kim Wincent tillbakavisar varje påstående om att församlingen ser Åsa Waldau som Kristi brud.

– Det har vi aldrig gjort, hävdar han.

– Knutbysekten rullar på precis som före mordet, säger kvinnan.

Läs de senaste artiklarna om Knutby

Alla tidigare artiklar