Narnia spelar live akustiskt på Arkens faddergala

Metalbandet Narnia framträder med akustiska versioner av sina sånger när församlingen Arken i Kungsängen håller faddergala på Allhelgondagskvällen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Konserten sänds live via YouTube och församlingens hemsida. Den här gången fokuserar den årliga flyktinggalan på att hjälpa utsatta barn i Indien och Nepal.

Att göra akustiska versioner av kända metallåtar har länge varit populärt, men oftast är det andra artister som tolkar originalet. Till exempel gjorde Göteborgsbandet Hellsongs en finstämd version av Iron Maidens ”Run to the hills” vilket blev en stor succé.

Men den här gången är det originalbandet som tolkar sin egen repertoar och det handlar om sånger med ett tydligt Jesusfokus.

Förutom skivaktuella Narnia kommer den unga duon Song Kids, bestående av systrarna Filippa och Agnes Samuelsson, att sjunga på Faddergalan. Narnias sångare Christian Liljegren framför också några sånger tillsammans med sin musikerkollega Olov Andersson.

Pengarna som kvällen genererar kommer att gå till församlingen Arkens två flickhem i Kolkata, Indien och i Nepal.

Huvudsyftet med Faddergalan är att göra en gemensam insats, för att ge de utsatta barnen i vår värld en bättre och ljusare framtid, förklarar Arken inför kvällens faddergala som sänds live på Arken.org.

Debatt