Nationaldagsbön slog rekord igen

Sverigebönen den 6 juni samlade kristna på 193 orter i landet. Vilket är fler än någon gång tidigare.-Helt fantastiskt att så många varit med i bön för vårt land, säger Patrik Sandberg, samordnare för Sverigebönen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Att engagemanget ökar för Sverigebönen har märkts även tidigare år. Förra året var 174 platser med i den rikstäckande satsningen. En ökning med 25 jämfört med året innan.

-Det brukar komma in många registreringar de sista dagarna och i år var trycket större än någonsin, berättar Patrik Sandberg.

En förklaring till det ökade intresset kan vara att evenemanget håller på att bli känt bland många kristna och i församlingar runt om i landet. Information och erfarenheter sprider sig mellan olika orter.

-Jag tror att Sverigebönen fungerar som en katalysator som gör att fler upptäcker att bön i den här formen fyller en viktig funktion. Från början är det kanske två församlingar på en ort som deltar, året efter är det fem och så vidare.

Patrik Sandberg gläds åt att allt fler kristna från olika traditioner hittar varandra i en ny gemenskap.

-Det är väldigt glädjande att många tar ansvar inte bara för sin ort utan också för varandra. Kristna hittar varandra på ett nytt sätt och att vi får vara med och bidra känns stort.

-Och i år var första gången, under de nio år vi hållit på, som vi fanns med i alla 25 landskap. Fram tills nu har Blekinge varit en vit fläck på kartan men inte längre.

Kan du ge några exempel på vad som hände i år?

-I Göteborg samlades 250 bedjare trots regn och snålblåst. Det är bra gjort. I norrländska Hassela var det strålande solsken och där samlades lika många i bön och sång.

-I Malmö hade de lagt ut ett stort Sverige-pussel på golvet. Sedan bad de för landet. Ett bra exempel på kreativitet. Och i Borås, Hallsberg och Örnsköldsvik samlades man för att be på berg.

Nästa år är målet att ha bönesamlingar i landets samtliga 290 kommuner.

-Jag är imponerad över allt engagemang. Det finns ett djup och en bredd som lovar gott inför fortsättningen.