Nordkoreansk film av prästattack påstås vara anti-kristen propaganda

En film av en präst som begår ett sexuellt övergrepp påstås vara anti-kristen propaganda i Nordkorea. Nu har filmen läckt ut via Internet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I en sekvens i filmen visas en balettföreställning där en präst med ett stort kors angriper en mamma med ett barn.

– Även om vi inte med säkerhet kan bevisa att filmen kommer från Nordkorea så vet vi sedan tidigare vilken inställning regimen har till kristna, säger Ben Rogers.

Han arbetar för den kristna människorättsorganisationen Christian Solidarity Worldwide, CSW, och hänvisar till en rapport om förhållandena i landet, skriver premier.org.uk.

Där heter det bland annat att "målet med Nordkoreas utbildningssystem är att dyrka och idolisera ledaren Kim Il-Sung" och därför får inte religionerna plats".

– Den nordkoreanska regimens propaganda mot kristna är fasansfull. Det finns ingen som helst religionsfrihet i detta land, menar Ben Rogers.

– Kristna möts i hemlighet och om de blir upptäckta blir de hårt straffade i fängelseläger. Regimen indoktrinerar befolkningen med en fientlig inställning till kristendom.

Rogers säger att film, teater och andra konstformer används mot USA, Sydkorea, Japan och kristna i hela världen, vilket i så fall kan tala för att filmen verkligen kommer från Nordkorea.

Nordkorea toppar för sextonde året i rad Open Doors lista bland de länder i världen där förföljelsen mot kristna är värst.

Böneutrop
Kyrka och politik