Nu får alla plats på gudstjänsten

På söndag återinvigs Furulundskyrkan i Partille. Då har man löst ett av de stora problem församlingens dragits med under flera år: För få sittplatser.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

- Vi har haft det lite ovanliga problemet i Svenska kyrkan att det varit för mycket folk. Vi har inte fått plats, säger distriktsprästen Anders-Petter Sjödin.

Furulundskyrkan byggdes så sent som 2001. Och redan från första början var kyrkan för liten, menar Anders-Petter Sjödin.

Enligt honom har församlingen ett par hundra gudstjänstbesökare varje vecka. I gudstjänstlokalen har de inte funnits sittplatser till alla - förrän nu.

Hundra besökare

Efter ombyggnationen kommer ytterligare hundra besökare få plats.

- Det känns väldigt roligt att vi nu får möjlighet att sitta tillsammans. Det har vi egentligen aldrig kunnat gjort, säger Anders-Petter Sjödin.

Till en början hade församlingen problem att få bygglov av kommunen, men genom en så kallad ”smärre avvikelse” som kommunen kan göra i bygglovet fick man till slut klartecken.

Förbättrat teknisk utrustning

I mars drog arbetet igång och nu, sju månader senare, är det dags att inviga den nya delen.

Församlingen har under ombyggnaden också passat på att förbättra den tekniska utrustningen - ljud och bild.

Furulundskyrkan i Partielle är den enda samarbetskyrkan i Göteborgs stift. Det innebär att kyrkan består av en lokal EFS-församling och samtidigt en del i Partielle församling i Svenska kyrkan. Enligt Anders-Petter Sjödin är runt 1 200 människor på något sätt involverade i Furlundskyrkans verksamhet.

Festlig invigning

Söndagens invigningsfest blir av det festliga slaget. Musikinslag, lovsångsdans och ett alldeles särskilt fika planerar man att bjuda på.

En lovsångskör som satts samman i församlingen speciellt för söndagens jubileum kommer även att finns med under gudstjänsten.

- För oss är det här lite av en seger och det ska vi fira, säger Anders-Petter Sjödin.