Nu startar Livets ord bygget av nya arenan i Uppsala

Efter år av bön och insamlingar är spaden nu satt i jorden. Detta skedde under festliga former under fredagens Europakonferensmöte.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Församlingen Livets ord i Uppsala har i flera år samlat in pengar till den sporthall som man nu ska bygga jämte kyrkan. Projektet beräknas kosta 38 miljoner kronor, av dem har församlingen samlat in en grundplåt på åtta. Församlingen hoppas även att Uppsala kommun kan tänka sig att vara med på ett hörn. Det skriver UNT.

"Profetisk markering"

Det var i samband med fredagens Europakonferensmöte som deltagarna på storbildsskärm fick följa pastor Joakim Lundqvist när han, sittandes i en grävskopa, tog det första spadtaget.

– Vi gör det här som en profetisk markering och en gåva till nästa generation, sa han bland annat enligt Världen idag.

Efterlängtad sporthall

Arenan, som kommer att rymma två hallar, gym och cafeteria, kommer att användas i församlingens skolors idrottsundervisning. Men Livets ord öppnar även upp för att låta andra idrottsföreningar använda den.

– Vi har redan sonderat terrängen med andra idrottsföreningar och de applåderar att det byggs en ny idrottsyta, säger Jan Blom, församlingens styrelseordförande, till UNT.

Namnet kan vara till salu

Sporthallens arbetsnamn är just nu Livets ord arena. Men Jan Blom säger till UNT:

– Namnet är fortfarande en öppen fråga. Vi kan komma att sälja namnet om någon är intresserad.

Och om allt går enligt planerna ska den nya sporthallen vara klar för invigning höstterminen 2018.