Nu startar nya säsongen av "Tro, hopp och kärlek" i SVT

SVT:s dejtingsåpa "Tro, hopp och kärlek" blev en succé. På måndag startar nästa omgång med fyra nya personer som söker kärleken.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I premiäromgången i höstas medverkade två präster, en pingstpastor och en person som arbetar på Svenska kyrkans riks­kansli i Uppsala.

En av de fyra som Dagen uppmärksammade, var Josef Barkenbom, som arbetar i Södertörnkyrkan i Huddinge utanför Stockholm. Han fann dock inte kärleken genom programmet.

– Jag är ju pastor till vardags och predikar i en predikstol, men här kan jag få predika med mitt liv, sa han bland annat om sin medverkan.

Läs mer: "Tro, hopp och kärlek" får ny säsong

I den nya programserien är det också fyra personer som söker kärleken, skriver Sveriges television. 

Daniel Nordqvist är en stilmedveten diakon från Uppsala som älskar matlagning och jobbar mycket ideellt på fritiden.

Jessica Menzinsky, som bor i Landskrona, prästvigdes i januari och har tidigare jobbat som teaterregissör och skådespelare.

Filip Wennerlund kommer från Malmö, är pastor och arbetar även som väktare. Han har aldrig haft något förhållande tidigare och väntar med sex till han gifter sig.

Kristina Emilia Emanuelsdotter Lethin är präst och ensamstående mamma med en 3-årig dotter. Hon gillar att pyssla hemma och att gå på loppis.

Läs mer: Mark Levengood guidar präster i dejtingvärlden

Precis som under den första omgången i höstas guidas deltagarna av programledaren Mark Levengood, som tycker att det ska bli spännande.

– Det känns jätteroligt. När första säsongen sändes kom folk på stan fram och pratade och var så engagerade. De berättade om sina egna erfarenheter, säger Levengood till SVT.

Programserien inleds på måndag den 28 mars med ett program där deltagarna presenteras för tv-tittarna.

Läs mer: Tv-prästen friade på nyårsläger

Statsministeromröstning