Ny app sänder biblar via ballonger till Nordkorea

Den kristna missionsorganisationen Voice of the Martyrs sprider, bokstavligen, evangeliet i Nordkorea. De kommer att skicka biblar i uppblåsta ballonger kopplade till en ny app över södra gränsen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– I Nordkorea är till och med barnen medvetna om riskerna med att inneha en bibel. Till och med strumpor, kläder eller mat är farligt. Människor som plockar upp en bibel vet om att deras val är väldigt riskfyllt. De skulle förmodligen kunna bli avrättade, sa Eric Foley, präst och verkställande direktör för organisationen Voice of the Martyrs i Sydkorea enligt Christian Post.

Nyhetssajten skriver att det finns cirka 300 000 kristna bland Nordkoreas 25 miljoner invånare. Under de senaste 13 åren har landet stått högt upp på listan bland länder som förföljer kristna. Att träffas i grupper och be är mer eller mindre omöjligt. Den som upptäcks utföra oregistrerade religiösa aktiviteter fängslas, försvinner, torteras eller avrättas, uppger Open doors till Christian Post.

Nu har missionsorganisationen Voice of Martyrs hittat ett nytt sätt att sprida evangeliet i Nordkorea. De kommer att skicka biblar via ballonger in över landet från gränsen till Sydkorea. Metoden har använts förut, men skillnaden denna gång är att de kommer att kunna följa ballongerna via en ny app. På så sätt kommer de kunna spåra vart ballongerna landar. Biblarna är översatta till nordkoreansk dialekt, skriver Christian Post.

Voice of the Martyrs har uppgett att en australiensisk forskare har hjälpt till att ta fram den nya appen som ger en väldigt precis beräkning om vad biblarna kommer att landa.

Och Eric Foley kommenterade även den betydelse som avhoppare eller flyktingar från Nordkorea har för att sprida evangeliet i landet.

– 80 procent av avhopparna kommunicerar med sina familjer och släktingar i deras hemstäder. Den här kanalen in har inte används ordentligt ännu, sa han enligt Christian Post.