10 000-tals väntas till årets upplaga av Nyhemsveckan

I kväll drar pingströrelsens stora sommarkonferens i gång. Nyhemsveckan lockar 10 000-tals besökare varje år till skogarna utanför Mullsjö. Arrangörerna kallar veckan för en ”andlig folkfest”.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Karin Svensson har mött ett oräkneligt antal barn genom åren på Nyhem.

Som ledare för scoutverksamheten Royal Rangers ser hon till att alla barn, även de som har svårt att sitta still, hittar sin plats i gemenskapen under Nyhemsveckan.

– Vi har många barn med speciella behov, men på Royal får de hitta sig själva och sin plats. Vi vill att de ska lära känna sig själva, varandra och Gud, säger Karin Svensson, som nu är riktigt taggad på konferensstart.

”Finns en plats för dem”

Hon tillhör Mullsjö pingstförsamling som är en av de pingstförsamlingar som ligger allra närmast konferensområdet och som har ett stort engagemang inför och under veckan. Att veckan är uppskattad av de vuxna som söker sig dit år efter år är lätt att se, men vad betyder konferensdagarna för barnen? ”Jättemycket”, enligt barnveteranen Karin Svensson.

– Jag tror att de får uppleva att de är viktiga och att det finns en plats just för dem. Jag hoppas också att de ska få med sig att Gud finns med hela dagen, ja hela tiden, inte bara i gudstjänsten.

”För den här världens skull”

Årets tema för Nyhemsveckan är ”För den här världens skull” och tar avstamp i nöden och oron som präglar samtiden. I det ser pingströrelsen ett uppdrag att inte ”förbanna mörkret utan att tända ett ljus”. ”Det är inte ute med Guds rike och församlingen. Kraften från uppståndelsen är densamma”, skriver Nyhemsveckan på sin hemsida.

– Vi vill att besökarna ska få uppleva att de inte lever för sig själva, utan för någonting större och utrusta dem till att kunna möta omvärlden, med budskapet om Jesus. Vi vill inspirera besökarna till ande, kropp och själ, säger Pernilla Olsson, programkoordinator för Nyhemsveckan.

Vad kan besökarna förvänta sig för nyheter i år?

– Vi har inga stora nyheter, utan vi har ju ett ganska inkört koncept eftersom vi hållit på i 100 år, säger Pernilla Olsson med ett skratt och fortsätter:

– Nyhemsveckan kommer bli den folkfest den alltid är.

Nyhemsveckan

Vad: Pingströrelsens stora sommarkonferens för barn, unga och vuxna.

När: 15–24 juni.

Var: Nyhem utanför Mullsjö.

Årets tema: För den här världens skull

Vilka talar: Daniel Alm, Pernilla Öhman, Pelle Hörnmark, Anethe Carlsson med flera.

Vilka sjunger: Samuel Hector ansvarar för lovsången och Therese Martinson leder musikkvällar på konferensområdet.

Webb: nyhemsveckan.se

24

juni avslutas Nyhemsveckan.

Frizonfestivalen
Krisen i Willow creek