2017 års värsta attacker mot kristna

Nigeria, Egypten, Kenya och Pakistan är länder där kristna attackerats under 2017.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tidningen Christian Post har listat de sex av de värsta attackerna mot kristna under år 2017. Här finns både terrorattacker, knivattacker, bombningar och halshuggningar.

Här är listan över attackerna:

1. Den 7 januari dödades tio kristna i byn Kwayine i Adamawa, Nigeria. I området har en islamistisk extremistgruppering, Fulani, riktat sina angrepp just mot kristna. I attacken brändes hus och man dödade flyende.

2. Den 9 april, på palmsöndagen, dödades hela 47 personer när terrorgruppen IS bombade två kyrkor fyllda av troende i Egypten, en i Alexandria och en annan i Tanta. Dessa dåd var de blodigaste terrorattentaten riktade mot kyrkor under året.

3. Den 26 maj sköts 29 koptiska kristna på väg till gudstjänst i Minya-provinsen i Egypten av IS-extremister. Man försökte tvinga de kristna att avsäga sig sin tro, men flera vägrade enligt överlevande vittnen.

4. Den 8 juli halshöggs nio personer i Jima, Kenya. Det var extremister ur terrorgruppen Al-Shabaab som anföll de kristna, och enligt vittnen var extremisterna ute och letade efter "icke-muslimer".

5. Under en period på 9 dagar i oktober dödades 48 kristna i olika våldsbrott i Nigeria. Attackerna kom från den extremistiska islamistiska Fulani-gruppen. Extremisterna brände ned hus och jagade flyende, beväpnade med knivar.

6. Den 7 december dödades 9 kristna i en kyrka i Pakistan. Terrorgruppen IS tog på sig ansvaret för attacken mot metodistkyrkan Bethel Memorial i Quetta. 50 personer skadades vid terrorattacken som utfördes av män beväpnade med gevär.