06 maj 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Indien och Nepal

FULLBOKAD! 5-20 oktober 2017

1 av 6

Res med EFK och Dagen till Indien och Nepal!

Det här är resan som inte går att placera i ett fack. Upplev natur, kultur och missionsarbete i praktiken. Det blir en resa du bär med dig resten av livet.

Indien och Nepal betyder något för de allra flesta av oss. För några är det kanske maten och kulturen, för andra det storslagna landskapet. Eller kanske är det främst bilder av fattigdom och övergivna gatubarn som har etsat sig fast på näthinnan. Du som följer med oss i oktober kommer att möta allt detta. Ena dagen träffar vi före detta gatubarn som börjat drömma om framtiden och ser den misär de kommer ifrån, nästa dag bevittnar vi det mäktiga marmormonumentet Taj Mahal. Vi upplever den indiska kulturens vagga i Varanasi och träffar församlingsledare som står mitt i en helt fantastisk väckelse trots tuffa förhållanden. Resan fortsätter till Tansen i Nepal där svenskt missionsarbete har pågått sedan 1950-talet.

Det är svårt att föreställa sig en mer spännande resa än den här, där vi får uppleva både världens bedårande skönhet och dess obarmhärtiga orättvisor och misär – och mitt i detta bevittna hur Gud verkar på ett fantastiskt sätt i dag.

Varmt välkommen att följa med Dagen och Evangeliska Frikyrkan på en resa där vi på ett unikt sätt får uppleva Indien och Nepal tillsammans!

Mattias Davén, kommunikatör på Evangeliska Frikyrkan, tidigare Dagen-medarbetare och reseledare på resan till Indien och Nepal
Tobias Åberg, en av EFK:s missionärer i Region Asien och bosatt i Chiang Mai i Thailand och guide på resan

PRIS: 27 900 kronor vid bokning senast 19 maj 2017 (ordinarie pris 28 900 kronor*). Enkelrumstillägg 4 850 kronor.
I priset ingår samtliga flygresor, skatter och bagageavgifter, stora luftkonditionerade bussar, tågresa mellan Varanasi och Gorakhpur, hotell med halvpension i dubbelrum, luncher i Nepal, samtliga inträden och guidade turer i programmet.
Det ingår inte dricks, reseförsäkring och avbeställningsskydd, visumavgifter. * OBS! Vid kraftigt ändrad dollarkurs kan priset komma att justeras.

ANMÄLAN: Via e-post till bibie.andersson@tranas-resebyra.se. Vid anmälan ange: Fullständigt namn (samma som i ditt pass), adress, telefonnummer, e-postadress. Sista bokningsdag 4 juni 2017, men boka snarast möjligt - antalet platser är begränsade! Max 15 personer.

PROGRAM: Resan börjar i Indien och den myllrande huvudstaden Dehli där vi under tre dagar kommer besöka ASSI:s Community Learning Center och några av ASSI:s husförsamlingar samt flera sevärdheter t ex India Gate och Qutab Minar. Resan fortsätter till en av Indiens mest betydelsefulla städer Varanasi, på vägen dit besöker vi Agra och den legendariska Taj Mahal. Vi fortsätter efter två nätter norrut till staden Gorakhpur, som har en särskild plats i EFK-missionens hjärta. Nästa dag påbörjar vi resans nästa del när vi reser till Nepal och staden Tansen. Vi beger oss efter ytterligare några dagar längre in i Nepal och reser till Pokhara, landets främsta turistort och näst största stad som ligger sagolikt vackert i Himalayabergen. Här besöker vi EFK:s partner INF:s sjukhusområde "Green Pastures". Sista dagarna på resan får vi bl a uppleva en tidig morgonvandring med soluppgång, vattenfallet Devis Fall, Gupeshworgrottan och avslutar med en 20 mil lång sightseeing-upplevelse genom landet mot Kathmandu som har en rik historia med minst 130 viktiga monument och sju platser på UNESCO:s världsarvslista. Se hela programmet här.

INFORMATION: Mattias Davén, Evangeliska Frikyrkan, mattias.daven@efk.se

ARRANGÖRER: Evangeliska Frikyrkan och tidningen Dagen. Resan sker i samarbete med Tranås Resebyrå.

BOKNING:
Tranås Resebyrå
www.tranas-resebyra.se, bibie.andersson@tranas-resebyra.se

Fler artiklar från Nyheter