Nyheter

Chelsea slipper straff för antisemitism

Chelsea behöver inte spela någon match inför tomma läktare. Det har Uefa kommit fram till i sin utredning efter att lagets fans skämt ut sig under en Europa-match nyligen.

Det var efter en match i Europa League strax innan jul som Chelseas fans skanderade antisemitiska slagord. Uefa tog tag i ärendet men det europeiska fotbollsförbundets etiska kommitté utdömer inget straff utöver de böter som redan utdömts, skriver Telegraph.

Beslutet innebär en lättnad för Londonlaget som efter matchen i Budapest gick ut med ett offentligt fördömande av de följare som gjort sig skyldiga till förseelsen. Bland annat beskrevs det grova språkbruket - som delvis riktade sig mot rivalen Tottenham Hotspurs fans - som "avskyvärt" och att det "svärtar ned klubbens anseende".

Läs mer: Antisemitism kan straffa Malmö FF:s motståndare

Chelseas ägare Roman Abramovich är jude och i januari i år lanserade klubben en kampanj för att ytterligare öka medvetenheten om och kunskapen om den antisemitism som gror på fotbollsläktarna i Storbritannien.

På torsdag möter Chelsea ukrainska Dynamo Kiev på Stamford Bridge i London. Matchen är en av sextondelsfinalerna i Europa League.

Fler artiklar för dig