22 oktober 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Dollys hotell mer än bara show

Barnen har en själv­klar plats på Hönökonferensen. I år bjuder Dolly in dem till sitt hotell. Där finns det alltid en bibelberättelse att lyssna till.

1 av 4

Både barn och föräldrar står i bänkarna när Dolly och hennes team drar igång. Barnmötet är bara en dryg halvtimme långt, men så intensivt att det hinns med flera sånger, besök av hotellets kock, bibelberättelse och bön. Och när barnen inte dansar så lyssnar de.

Den som håller ihop mötet är hotellägaren Dolly, som är energisk och omtänksam som få.

– Det finns någon sida av mig i Dolly, men jag är inte lika sprallig privat, säger Martina Lardmo, som när hon inte är Dolly arbetar som barnledare i Öckerös Filadelfiaförsamling.

”Viktigt med tempo”

Martina Lardmo vill att barnmötena ska få vara färgglada och fyllda av energi och kreativitet. Det tror hon är viktigt för att barn ska bli intresserade.

– Det är viktigt med tempo, så att man inte förlorar barnens uppmärksamhet. Speciellt när det är så många barn behövs det, säger hon.

Men för henne är det viktigt att det blir mer än en häftig show. Varje möte är centrerat runt en bibelberättelse. Martina Lardmo menar att även små barn kan påverkas av ett bra barnmöte.

– Om de får med sig att Jesus älskar mig, Gud som haver barnen kär och att jag är värdefull som jag är, då får det betyda något.

Dolly kramar barnen

Efter mötet är det många barn som vill få en kram av Dolly. Föräldrarna tackar också. Dollys hotell är populärt och Betelkyrkan blir fullsatt under mötena med uppemot 550 personer.

– Jag får jättefin respons och det värmer. Det är mycket tid som ligger bakom mötena, och teamet som är med är fantastiskt och ger av sitt sommarlov.

Varför är det viktigt att satsa på barnen under konferensen?

– Det är nästa generation av kristna. Kan man få tag i någonting redan som liten så bär man med sig det alltid.

Jonatan Sverker

Jonatan Sverker

Jonatan Sverker är tidigare reporter på Dagen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar