Nyheter

Sång och musik när Elida seglade in i Stockholm

På onsdagseftermiddagen seglade missionsbåten Elida V in i centrala Stockholm.

Från början var planen att Elida V efter Almedalsveckan skulle ge sig ut på en turné längs Norrlandskusten, men dåligt väder och osäkra utsikter gör att de i stället kommer att hålla sig i Stockholmsområdet.

I juli går seglatsen mot Västkusten och en veckas musikturné med bryggmöten innan fartyget tar en paus i Eriksbergshamnen i Göteborg innan höstens och vinterns konfirmationsseglingar i Medelhavet och Kanarieöarna.

– Det blev nordlig kuling och vi blev inblåsta i Visby och förlorade flera dagar. I dag när vi har seglat och spelat för massa människor så kanske det var en mening med detta också, säger skepparen Stefan Abrahamsson.

Efter bryggmöte i Vaxholm på onsdagen satte Elida V kurs mot centrala Stockholm och redan vid Nacka strand, vid inloppet till Saltsjön, startade sången och musiken.

På kajer och längs stränderna på Djurgården, Skeppsholmen, Strandvägen och inne vid Strömmen vid Stockholms slott, stannade folk upp. Det är inte bara det musikaliska som får dem att haja till – segelbåten i sig, som är 40 meter lång med "Sailing for Jesus" målat på skrovet, väcker också en hel del uppmärksamhet.

– Till 99 procent är det bra reaktioner, människor är nyfikna och intresserade medan en del bara rycker på axlarna. Vi tänker att det här är ett sätt att plantera goda tankar hos folk.

Hur känns det att segla in i huvudstaden på det här sättet?

 

– Jag älskar Stockholm! Det är en fantastisk stad, skärgården är underbar och det är galet mycket folk – jag är verkligen som fisken i vattnet här. Och jag tror att det är viktigt, när man håller på med evangelisation, att det finns en glädje i det. Att ha respekt för människor, möter deras blickar och ser dem. Då blir det meningsfullt. Vi är inte bara ute för att dunka något i huvudet på människor utan vi vill dela med oss och delad glädje blir dubbel glädje.

Läs även | Missionsbåten Elida seglar till Israel igen

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig