01 mars 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Jonas Sjöstedt avgår som partiledare

Jonas Sjöstedt lämnar posten som partiledare för Vänsterpartiet vid kongressen i vår. Han meddelade på onsdagen, via Facebook, att han inte ställer upp för omval.

Hans pressekreterare Jessica Nordh säger till TT att Sjöstedt gav besked om sina planer att avgå på en partiförenings medlemsmöte.

Jonas Sjöstedt valdes till partiledare 2012.

"Efter mer än åtta år som ordförande är det dags för mig att kliva åt sidan och ge plats för en ny ordförande", skriver han på Facebook.

Läs mer Jonas Sjöstedt hjälper hemlösa - via kristen organisation

"En ganska lagom tid för mig"

Sjöstedt förklarar att det har varit ett svårt beslut, eftersom jobbet som ordförande för Vänsterpartiet "är det viktigaste och roligaste uppdrag jag kan tänka mig."

"Men även det som är det roligaste och mest meningsfulla jag kan tänka mig har sitt slut", skriver han och tillägger att kongressen i maj är en bra tid att välja en ny ordförande, i god tid före valet 2022.

"Partiet har vuxit och utvecklats kraftigt på senare år, nya människor och idéer kan fortsätta det arbetet. Jag har alltid tänkt mig att åtta år är en ganska lagom tid för mig att vara ordförande. Nu ska jag ta vara på varje dag som ordförande fram till kongressen i maj."

Läs mer Här är alla partiledarnas favoritbibelord

Fler artiklar från Nyheter