Sponsrat innehåll

Muslimska grupper i Turkiet hotar kristna

I Turkiet råder religionsfrihet, men det finns starka nationalistiska och muslimska grupper som hotar kristna.

Varje timme hör femton personer av sig till den kristna mediedistributören Kanal Hayat. Det är ett resultat av att man i tretton år har arbetat för att sända kristna program dygnet runt i Turkiet.

Arbetet är ett missionsprojekt och drivs av modiga och engagerade medarbetare. Målet är inte bara att sända kristna program utan även att följa upp tittarnas resa med Gud.

Uppföljningsarbetet är en viktig del och innebär personliga möten med människor och att hjälpa dem att hitta lokala församlingar för att möta andra kristna.

Under 2019 har kontakter för uppföljning fördubblats och hundratals liv har förändrats genom en tro på Kristus. Kanal Hayats uppföljningsteam har kontakt med människor dygnet runt, hela året.

– Aldrig tidigare, sedan islamiseringen, har människor varit så öppna. Frågan är bara vad de kommer att välja? Kommer de att gå samma väg som väst och söka pengar och framgång, eller kan vi ge dem Jesus? säger en av medarbetarna.

De som arbetar med uppföljning har den senaste tiden märkt en hårdare attityd. En man blev till och med mördad på grund av sin tro.

Turkiet är en sekulär stat som garanterar sina medborgare religionsfrihet, men det finns starka nationalistiska och muslimska grupper som hotar de kristna. Den absoluta majoriteten av landets 80 miljoner invånare är muslimer och de evangeliskt kristna är omkring 10 000. För att nå ut i Turkiet i dag är det mediala missionsfältet Kanal Hayat ett strategisk viktigt verktyg för att nå de onådda med evangeliet.

I dag sänds program på turkiska, azeriska, turkmenska, uzbekiska och kurdiska. Kanalen är en produkt av ett samarbete med flera organisationer. Ljus i Öster är en av kanalens största partners.

Responsen på det kristna budskapet är blandat. Trots motstånd och hot mot de kristna överväger många möjligheten ett liv med Kristus.

En anställd berättar: – Vi hör vittnesbörd som denna: "Jag och min dotter kom till tro av att titta på Kanal Hayat. Snälla, visa mig en plats där jag kan tillbe Jesus Kristus och sänd mig böcker att läsa."

Ljus i Öster arbetar för att vinna människor för Kristus och ett evigt liv. Organisationen har inga kommersiella vinstintressen. Läs mer på ljusioster.se/kanal-hayat.


Stöd Ljus i Östers arbete

Swish 900 36 25 | Bankgiro 900-3625

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig