11 maj 2021

En tidning på kristen grundAnnons

Församlingarna i Ryssland fortsätter sprida evangeliet

Och MedieMission International har inte bromsat in sitt litteraturarbete i Ryssland, trots förändrade omständigheter med anledning av coronapandemin. Nu behövs hjälp för att kunna trycka mer litteratur till församlingarna, som de kan dela ut.

1 av 3

De ryska församlingarnas gyllene år var i början av 1990-talet. Nu har det blivit successivt svårare för de evangeliska kristna att evangelisera på samma sätt som tiden efter kommunismens sammanbrott.

År 2003 startade MedieMission storstadskampanjer i samarbete med ryska församlingar. Den första kampanjstaden var Volgograd. Dagstidningarna undrade varför stadens kyrkor plötsligt fylldes av besökare. Man uppskattade att 50 000 människor vände sig till Gud tack vare kampanjen.

Men kampanjtiden i Ryssland skulle bli kort. Den sista mediekampanjen i Ryssland hölls 2011. Då började en ny era då det successivt blev svårare för församlingarna att evangelisera på samma sätt som strax efter sovjettiden. De ryska myndigheterna har steg för steg ändrat sin inställning till evangeliska församlingar. De anser att sådan verksamhet är oönskad ”i ett traditionellt ortodoxt land”.

Trots förändrade omständigheter och begränsningarna fortsätter församlingarna att sprida evangeliet och de finner nya möjligheter att arbeta. Nu ber de oss om hjälp att trycka litteratur som människor gärna tar emot under den coronakris landet befinner sig i just nu.

Text: MedieMission International, redaktionen


Hjälp oss att trycka:

100 000 Nya testamentet, 500 000 Evangelier, 250 000 kampanjböcker, 75 000 biblar, 50 000 evangeliserande barnböcker

SMS till 72980, skriv MMI500 för 500 kr i gåva | Swish 123 45 488 22 | Pg 900 307-0


Fler artiklar från Annons