20 juni 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Socialdemokrater tar strid för asylrätten

Ingen volymsättning av asylinvandringen. Det kräver 233 S-debattörer, däribland Ulf Bjereld.

Partiförhandlingarna om den framtida migrationspolitiken är inne i ett avgörande skede. En av stötestenarna är om Sverige ska införa ett volymmål i form av ett tak för hur många asylsökande vi kan ta emot.

Det ska vi inte, anser S-debattörerna.

"Sverige måste fortsätta att stå upp för en human flyktingpolitik. En volymsättning av asylinvandring strider både mot EU-rätten och mot de internationella konventioner som Sverige förbundit sig till", heter det i en debattartikel i Aftonbladet.

"Problematisk signal"

S-debattörerna noterar att Kristdemokraterna och Moderaterna närmat sig Sverigedemokraterna och vill minska asylinvandringen.

"Det är avgörande att Sverige står upp för asylrätten. Annars ger det en mycket problematisk signal till resten av världen. Det riskerar att bli en dominoeffekt där till sist alla länder stänger sina gränser för flyktingar. Det skulle kunna få ödesdigra konsekvenser i exempelvis länder i närområden till krigszoner som i dag, i alla fall tillfälligt, skyddar miljoner flyktingar undan förföljelse."

Bland undertecknarna finns en rad representanter för Socialdemokrater för tro och solidaritet, däribland den socialdemokratiska sidoorganisationens ordförande Ulf Bjereld.

Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar