21 januari 2021

En tidning på kristen grundNyheter

Lisebergs julgran tänds för Räddningsmissionen

Trots ekonomi på sparlåga lyser granen upp i december i Göteborg.


Först ville Liseberg inte tända granen av ekonomiska skäl. Då hörde människor av sig och ville bidra. Då ändrade sig nöjesparken – och vill nu i stället att bidragen ska få gå till de mest utsatta i staden.

I fredags tändes den av göteborgarna älskade granen i Lisebergsparken. Granen tändes av Räddningsmissionen, en ideell förening som driver socialt arbete på kristen grund. I samband med att granen tänds startar också en insamling till förmån för Räddningsmissionens arbete.

“Sprider hopp och ljus”

– I år blev det tydligare än någonsin att julgranen för många symboliserar hopp och värme, något vi alla kan behöva i vintermörkret och i situationen som hela vårt samhälle befinner sig i just nu. Därför känns det extra bra att låta vår samarbetspartner Räddningsmissionen tända upp granen i år, en organisation som utför ett viktigt arbete med att sprida just hopp, ljus och värme till alla göteborgare, säger Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Hoppas på bidrag

Liseberg hoppas att de som tidigare ville skänka pengar för att granen skulle tändas, nu i stället ger ett bidrag till Räddningsmissionen.

– Liseberg och Räddningsmissionen är två organisationer som på olika sätt verkar för att skapa ett medmänskligare Göteborg. Tillsammans får vi sprida ljus och hopp i en svår tid, säger Emil Mattsson, direktor på Räddningsmissionen.Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar från Nyheter