25 september 2021

En tidning på kristen grundUtrikes

Nunnekloster evakueras i Italien

De svåra bränderna rasar vidare i värmeböljans Sydeuropa. Minst fem personer har skadats i den italienska turistorten Pescara vid Adriatiska havet, efter att lågorna slukat ett naturreservat med stora pinjeskogar nära en populär strand.

Skogsbränder på Sardinien i slutet av juli föranledde stora evakueringar på ön.

Italien — Bland de skadade finns en femårig flicka vars skador dock inte bedöms vara livshotande, rapporterar The Guardian. Runt 800 personer har tvingats evakuera från den populära semesterorten, däribland turister och boende på ett nunnekloster.

Fler än 800 bränder har blossat upp i Italien under helgen, framför allt i landets södra delar.

“De senaste 24 timmarna har brandmän genomfört över 800 ingripanden; 250 på Sicilien, 130 i Apulien och Kalabrien, 90 i Lazio och 70 i Kampanien”, skriver den nationella brandmyndigheten Vigili del Fuoco på Twitter.

videoklipp syns svart brandrök stiga mot himlen i ett tätbebyggt område nära strandlinjen.

Bränder i flera länder

Värmeböljan i södra Europa – med temperaturer över 40 grader – beskrivs som en av de värsta på decennier. Skogsbränder härjar även i bland annat Spanien, Grekland och Turkiet, där flera turistorter har evakuerats och åtta människor hittills bekräftats omkomna i lågorna.

Även i Grekland har flera byar evakuerats och flera människor vårdas på sjukhus för brännskador och andningsproblem. 300 brandmän, två släckningsflygplan och fem helikoptrar arbetar med att släcka en större skogsbrand i närheten av Patras omkring 20 mil väster om Aten, som hittills har förstört omkring 20 hus.

På söndagen bröt en brand ut även på Rhodos och slog ut stora delar av öns elnät.

– Man ser flammorna upp mot himlen och är lite orolig över vad som ska hända, säger David Löwgren, som är på semester i Faliraki på Rhodos, till Aftonbladet.

Tidningarnas  Telegrambyrå

TT

TT är Sveriges största nyhetsbyrå.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar från Nyheter

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar