Nyheter

Mälarhöjdens kyrka håller öppet efter brutal misshandel

En kvinna och ett barn misshandlades till döds - många chockade

Det brutala våldsdådet på torsdagen har chockat många i Mälarhöjden i Stockholm. Mälarhöjdens kyrka håller öppet under fredagen, och krisstödjare från stadsdelsförvaltningen finns på plats.

Det var på torsdagen som kvinnan och barnet, som är i femårsåldern, misshandlades till döds i ett bostadsområdet i Mälarhöjden i södra Stockholm. Kvinnan avled på plats, barnet fördes till sjukhus men kunde inte räddas till livet.

Har släktskapsrelation

En man i 40-årsåldern har gripits av polis. Kvinnan och barnet har en släktskapsrelation, och även kvinnan och den nu gripne mannen är släkt. Bakgrunden till dådet är inte känd i nuläget. Händelsen rubriceras som mord.

I sökandet efter gärningsmannen deltog ett flertal polispatruller som genomsökte Mälarhöjden och områden runt omkring. Brottsplatsen, som är en bostad, spärrades under eftermiddagen av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Många människor i området har reagerat med chock och sorg på det som hänt.

“Ledsen och illa berörd”

– Jag känner mig väldigt ledsen och illa berörd av det som har hänt, säger Karin, intervjuad av SVT Nyheter. Karin besökte kyrkan på fredagsförmiddagen och som bor nära brottsplatsen.

Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning har aktiverat sin krisledningsstab och arbetar nu med fokus på krisstöd. Mälarhöjdens kyrka (Svenska kyrkan) kommer att hålla öppet både fredag och resten av helgen liksom på måndag, med anledning av det som hänt.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar