Nyheter

SVT manar: Berätta om hur du hittar glädjen

Oron i samhället ökar och nyhetsredaktionen vill att vi delar med oss av må bra-tips

En färsk undersökning visar att svenskar oroar sig allt mer för ekonomi och konsekvenserna av kriget i Ukraina. Men hur gör man för att må bättre? Nu kan svenskarna dela med sig av sina råd för att hitta tillbaka till livsglädjen.

Svenskars övervägande ljusa syn på framtiden vände strax före valet i år. Enligt Sifo Kantar Publics senaste barometer svarade mer än hälften av svenskarna – 51 procent – att de ser mörkt eller mycket mörkt på framtiden, rapporterar Ekot i Sveriges radio. Oron gäller framför allt vilka konsekvenser kriget i Ukraina kan få för det svenska samhället.

Oro för ekonomin

Svenskarna är också oroliga för den egna ekonomin och det ökande våldet. Sju av tio svenskar oroar sig för hur kriget kan komma att påverka Sverige. Det är viktigt att bemöta oron, säger Sifo Kantar Publics opinionschef Toivo Sjörén. Och nu vill SVT Nyheter veta mer om hur svenskarna upplever läget just nu. Därför lanseras en “orosenkät” där man vill höra hur svenskar har det och tänker runt framtiden.

Glädje i vardagen

“Vi vill gärna veta hur just du har det”, skriver SVT, som också ber svenskarna att i enkäten dela med sig av sina tips för att hitta glädjeämnen i vardagen och sätt att må bättre. Enkäten innehåller en rad frågor, och SVT skriver också att den som svarar kan bli kontaktad av en av företagets reportrar.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig