Nyheter

Kom och jobba hos oss på Dagen i sommar

Flera tjänster finns att söka - möt våra medarbetare

Tidningen Dagen söker reportrar och redaktörer till sommaren. Här kommer en liten inblick i vad det handlar om.

Har du sett jobbannonserna från tidningen Dagen? Till sommaren söker vi såväl reportrar, redigerare som digitala redaktörer, det vill säga flera av de olika rollerna som krävs för att vi ska kunna göra en bra nyhetstidning.

Vi har vår redaktion i centrala Stockholm och det är där det händer. Sju dagar i veckan uppdaterar vi vår sajt med senaste nytt från kyrka och samhälle, fyra dagar i veckan kommer också en redigerad tidning som skickas ut till prenumeranter.

Så vad innebär det då att jobba på Dagen? Här berättar några av våra medarbetare.

Thomas Österberg, medarbetare på Dagen.

Thomas Österberg, 56 år, nyhetsreporter

– Som reporter på Dagen handlar det om att berätta, att upplysa och att granska, det handlar om att vara nyfiken på saker som händer i kristenheten och i hela samhället. I mitt jobb handlar det om att ta reda på uppgifter, att intervjua och sedan skriva.

– Journalistik är viktigt i tider där mycket rykten och påstående cirkulerar runt i sociala medier och på annat håll, där vi tar oss tid att dubbelkolla och utreda saker ordentligt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få ha kontakt med många spännande människor och att ha väldigt trevliga kollegor.

Och det svåraste?

– Det är en utmaning när man inte får tag på människor som man söker. Jobbet kan också vara stressigt, men stress kan vara både stimulerande och ibland påfrestande.

Sök sommarjobb som nyhetsreporter på Dagen här


Mira Lundell, medarbetare på Dagen.

Mira Lundell, 24 år, digital redaktör

– Alla vi digitala redaktörer har hemsidan i fokus, men mitt huvudfokus är att hålla koll på sociala medier. Där jobbar jag med att lyfta fram artiklar på bästa sätt, vilket kan innebära att redigera bilder så att de ser bra ut på Instagram eller att klura på rubriker.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med att jobba på Dagen är att det är en arbetsplats med fina värderingar som jag själv står bakom. Det känns väldigt meningsfullt tycker jag. Men också att man får lära sig mycket om många olika saker.

Och det svåraste?

– Det är väl att veta hur man ska lyfta fram artiklarna på bästa sätt för att nå fram till människor, till dem som sitter och läser Dagen på hemsidan, via Instagram eller Facebook. Det kan vara svårt att veta exakt vad som fungerar bäst i de olika kanalerna, men det är också en rolig utmaning.

Sök sommarjobb som digital redaktör på Dagen här


Martin Einald, medarbetare på Dagen.

Martin Einald, 53 år, redigerare och familjeredaktör

– Jag gör väldigt många olika saker på redaktionen. Jag redigerar, skriver nyhetsartiklar och är redaktör på familjesidan. Utöver det är jag med och administrerar bibelorden och TV-sidorna. Så det blir många olika saker.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är när man får vara kreativ när man redigerar, men också när man får skriva och hittar de infallsvinklar som är relevanta för vår läsekrets.

Och det svåraste?

– Det är när tekniken strular, det är nog något som många kan känna igen sig i. Jag är ingen tekniker men behöver ibland fixa en del tekniskt, så jag har lärt mig att hitta en del knep. Vi har bra uppbackning men det tekniska kan vara lite svårt ibland.

Sök sommarjobb som redigerare här

---

Fakta: Sommarjobba på Dagen

  • Just nu söker vi sommarvikarier på tidningen Dagen.
  • Det handlar om reportrar, digitala redaktörer och redigerare.
  • Redaktionen ligger i Stockholm.

---

Fler artiklar för dig