Nyheter

Dagens ledarredaktion startar podd

Lyfter koranbränningar och yttrandefrihet i första avsnittet, som släpps i dag

Tidningen Dagens ledarredaktion lanserar en podd, och första avsnittet sänds på tisdagen.
– Vi kommer att vrida och vända på aktuella frågor på ett sätt som man inte riktigt kan göra i en ledartext, säger opinionsredaktör Frida Park.

Det första avsnittet kretsar kring sommarens stora händelse, koranbränningarna, och de frågor om yttrandefrihet, terrorhot och Sveriges säkerhet som följt i kölvattnet.

– Vi har länge pratat på ledarredaktionen om att vi skulle vilja göra en podcast där vi lyfter ämnen som är viktiga för kristenheten, liksom samhällsfrågor i skärningspunkten mellan tro och politik. Där har Dagen en unik vinkel, säger Frida Park inför tisdagens poddsläpp.

– Nu blir det verklighet, och en gång i veckan kommer vi att ge kommentarer och djupare analyser av frågor som debatteras just nu, ibland tillsammans med inbjudna gäster.

Olika uppsättning

Dagens ledarsida är partipolitiskt obunden på kristen grund, och ledarredaktionen består av chefredaktör Felicia Ferreira, opinionsredaktör Frida Park och ledarskribenterna Steven Crosson, Lennarth Hambre och Fredrik Wenell. Alla kommer att delta i podden vid något tillfälle, även om grunduppställningen består av Frida Park och Steven Crosson.

Ledarpodden är Dagens sjunde podcast. Avsnitten kommer att vara mellan 20 och 30 minuter långa, och avlyssnas både på tidningens sida för poddar, dagen.se/podd, och andra ställen där man vanligtvis hittar poddar.

– Att det finns en längtan efter en podd om aktuella ämnen blev tydligt när chefredaktör Felicia Ferreira och jag hade podden Snacksaligt, säger Frida Park.

– När vi avslutade den tidigare i år lovade vi att följa upp den med en ledarpodd, och nu är det äntligen dags. Vi hoppas också att den nya podden ska låta oss kommunicera med våra läsare på ett annat sätt, och vill ge lyssnarna möjlighet att höra av sig, reagera och säga vilka ämnen de vill att vi talar om, säger Frida Park.

Lyssna på podden:

---

Fakta: Tidningen Dagens poddar

  • Tisdagen den 29 augusti startar Dagens nya ledarpodd.
  • Dagen har sedan tidigare sex andra poddar: Dagens människa, Läsarpodden, Snacksaligt med Ferreira och Park, Frikyrkopodden – historien bakom rubrikerna, Föräldrapeppen med Nette & Gabbe och Veckans bibelkrönika.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig