400 ledare deltog i första King of Kings Conference

Ledare från Nordens alla länder samlades på King of Kings Conference under Kristi himmelfärd för att rustas till att gå ut och sprida evangeliet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Den kristna ledarkonferensen genomfördes den 10-13 maj i Örnsköldsvik och drog över 400 deltagare. Sebastian Stakset och Thomas Nordberg, som var två av initiativtagarna till konferensen tycker att den blev över förväntan.

– Det var helt fantastiskt, säger Sebastian Stakset till Dagen.

Tomas Nordberg som är pastor i Svedjeholmskyrkan, berättar att det blev en stor uppslutning till konferensen, över 400 deltagare från Nordens olika länder.

– Vi bad för alla nationer och det fanns en stark överlåtelse till Herren, säger Thomas Nordberg.

Niklas Hallman: Vacker bild av församlingen

En av talarna, Pingstpastorn Niklas Hallman, upplevde en stark och hoppfull gemenskap under konferensen. Han berördes extra mycket när Sebastian Stakset tog upp sina vänner från sin församling för att hedra och uppmuntra dem.

– Det blev en så vacker bild när de, enkla människor från enkla förhållanden, radade upp sig där. Det var människor med utländsk bakgrund och människor som inte brukar synas i de stora sammanhangen, men som har fått betyda mycket för Sebastian. Det gav en bild av vad församlingen är eller i alla fall kan vara, säger Niklas Hallman till Dagen. 

Tid att stå upp för evangeliet

Under konferensen framfördes ”ett förlåt” till samer, romer och judar, berättar Sebastian Stakset.

Han säger vidare att Stefan Swärd, en av talarna på konferensen sa att det är väckelse på gång.

– Det var väldigt starkt! säger Sebastian Stakset.

Han tror att det nu är en tid för de korsmärkta nationerna i Norden att stå upp för evangeliet.

– Gud vill göra någonting bland sitt folk, säger Thomas Nordberg och uttrycker en glädje över att det kom så många från så många olika samfund till konferensen.

Nordiskt politikermöte – ”en profetisk hälsning”

Drygt en vecka efter konferensen bjuder Stefan Löfven in sina statsministerkollegor från Norge, Finland, Danmark och Island till årligt informellt statsministermöte i Örnsköldsvik. Sebastian Stakset tror inte att det är en slump.

– Det är en profetisk hälsning från Gud. Det bevisar att församlingen har den andliga auktoriteten i landet. När vi samlas och ber så rör det botten och bubblar ända upp i toppen, säger han till Dagen och berättar att de under konferensen bad mycket för det kommande politikermötet.

Under statsministermötet i kommunen kommer enligt Allehanda bland annat nordiskt samarbete, aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor och EU-frågor att diskuteras.

Om ett år är det dags för King of Kings Conference att för andra gången inta Nya parken i Örnsköldsvik. Planen är att konferensen kommer hållas under Kristi himmelsfärd även nästa år.

– Jag tror att konferensen mötte ett stort behov. Tonerna från både Norge och Finland var att de nästa år kommer att komma med större grupper, säger Thomas Nordberg.

Vill du fortsätta läsa Dagen gratis? Klicka här!

Böneutrop
Kyrka och politik