Aktiv vänsterpartist arbetade på Sveriges Radio under kyrkovalet

Under förra året satt en av reportrarna på Sveriges Radios lokala kanal P4 Värmland samtidigt i högsta ledningen för Vänsterpartiet i Västra Götaland. Hon gjorde bland annat inslag under kyrkovalet, trots sin position i Vänsterpartiet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I början av förra året började Elin Segerlind arbeta på P4 Värmland som reporter och nyhetspresentatör. Hon blev vid samma tid invald i styrelsen för Vänsterpartiet i Fyrbodal och inte långt därefter valdes hon in i det högsta beslutande organet i Vänsterpartiet för hela Västra Götaland, skriver Sveriges Radio P4 Väst.

I ett pressmeddelande i början av hösten presenterades hon som ny ombudsman för Vänsterpartiet i Göteborg. Utfrågningar inför kyrkovalet som hon var med och förberedde, liksom inslag om kyrkovalet som hon gjorde, publicerades enligt kanalchefen på P4 Ulla Walldén även efter att hon slutat arbeta på P4 Värmland.

Missade att kolla

Ulla Walldén hade inte kontrollerat om Elin Segerlind var aktiv i något politiskt parti när hon skulle anställas.

– Hade jag vetat att Elin var eller blivit aktiv politiker hade hon inte jobbat redaktionellt över huvud taget, säger Ulla Walldén till P4 Värmland.

Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl menar att man måste vara tydligare mot de anställda om vad som gäller. De kommer också gå igenom vad de har för regler med cheferna på Sveriges Radio så att de verkligen följs.

Läs fler artiklar om kyrkovalet 2017

Alla tidigare artiklar