Alice Bah Kuhnke redo att bli språkrör för MP

Kulturminister Alice Bah Kuhnke har i dag ansvar för frågor som rör trossamfund, och innan hon blev minister talade hon öppet om sin kristna tro. Nu vill hon bli språkrör för Miljöpartiet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det är i en intervju med Aftonbladet som Alice Bah Kuhnke (MP) berättar att om hon fick frågan att bli nytt språkrör för Miljöpartiet skulle hon tacka ja.

– Om kongressen vill det, då är jag beredd att axla det ansvaret, säger kultur- och demokratiministern till Aftonbladet.

MP har dubbla språkrör, en man och en kvinna, och Alice Bah Kuhnke kan enbart bli aktuell som ledare för partiet den dagen Isabella Lövin slutar. Hon valdes 2016.

Ansvarar för trossamfund

Alice Bah Kuhnke har i dag ansvaret för frågor som rör trossamfund i regeringen, och har bland annat tillsatt en utredning som fått i uppdrag att se över de statliga bidragen till trossamfunden. En utredning som inom kort kommer att presenteras.

Innan hon blev vald till minister talade Alice Bah Kuhnke också öppet om sin kristna tro, bland annat då hon intervjuades i Dagen-podden "Dagens människa" där hon berättade att Jesus var förebilden för alla hennes val. Efter att hon iklätt sig rollen som minister har hon dock inte varit lika frispråkig med sin kristna tro.

Läs också: Alice Bah Kuhnke: Jag har fått flera trosupplevelser med Gud som ändrat mitt liv