Alliansmissionen vill ta sin gemensamma längtan på allvar

”Ta din längtan på allvar” är temat för Alliansmissionens årskonferens. Från torsdag till söndag är dagarna fyllda av undervisning, gemenskap och framtidsspaning.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Alliansmissionens medlemmar, stora som små, har några spännande dagar att se fram emot på Gullbrannagården utanför Halmstad. Dagarna är späckade med skiftande programpunkter, som till exempel ett seminarium om hur man lämnar ett porrmissbruk, till en sen kväll med gospelkonsert.

Under torsdagen bjöds det in till arabisk festkväll som enligt koordinatorn Sara Vittgård var tänkt att bli ”något extra”.

– Men jag ser mest fram emot helheten, att få mötas på Gullbranna och vara med om dessa upplevelser tillsammans, säger hon.

Seminarium om porr

En av talarna som sticker ut är Johannes Widlund som delar sin erfarenhet av att sitta fast i, och ta sig ur, ett mångårigt och destruktivt porrmissbruk.

– När Simon Häggström, (polis som arbetar mot människohandel, reds. anm.), var här förra året väckte det stort engagemang. Många församlingar har efterfrågat material för att kunna angripa ämnet, säger Sara Vittgård.

– Därför ville vi fortsätta att lyfta den här typen av frågor, där tror jag att årskonferensen kan vara ett bra forum. Det gäller att inte bara se det som händer där borta utan även vad vi kan göra här. Ofta finns det koppling till en osund bild av sexualiteten.

Ämnet människohandel har även engagerat Alliansmissionens ungdomar, SAU. Tillsammans med pornografi har det varit ett ämne på tidigare tonårsläger, så även i år. Ungdomarna har, tillsammans med samfundet i stort, engagerat sig i ett projekt för att förebygga människohandel i Rumänien.

Längtan blir konkret

Ett annat seminarium som Sara Vittgård gläds över att ha fått med på programmet är tre livsberättelser från ALT:s pastorsutbildning, om hur den personliga längtan konkretiseras till församlingstjänst.

Parallellt med övrigt program kommer barnen att kunna lyssna till ”Klurige Göran och Mekar-Henrik” som funderar över olika bibelfrågor.

– Jag tror det ska finnas något för alla under dessa dagar, säger Sara Vittgård.

Böneutrop
Kyrka och politik