Allt fler läser Dagen varje dag

De sista fyra månaderna 2017 ökade antalet Dagenläsare från 51 000 personer per nummer till 57 000 per nummer. Det är största ökningen på många år.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Att allt fler människor läser Dagen är fantastiskt roligt. Det visar att många är intresserade av vårt innehåll, säger tf chefredaktör, Rickard Ringqvist.

Orvesto räckviddsmätningar visar dagstidningars och tidskrifters räckvidd, och i dag presenteras de färskaste siffrorna.

För Dagens räkning framgår det att varje nummer i snitt hade 57 000 läsare under perioden september–december. Därmed var ökningen från den föregående perioden, då antalet läsare uppgick till 51 000 personer, nästan 12 procent.

– En central del av vår vision är att arbeta för ett ”samhälle genomsyrat av kristen tro och kristna värderingar”, så det är viktigt för oss att nå ut till så många som möjligt.

Vill du jobba på tidningen Dagen? Nu söker vi reportrar!
 

Ökning femte året i rad

Statistiken för Dagen.se under 2017 är också positiv. Snittsiffran för antalet unika besökare på webben och i mobilen landade på 88 173 per vecka. Motsvarande siffra för 2016 var 72 430.

– Det är femte året i rad vi ökar i antal unika besökare, säger Rickard Ringqvist.

– Vi måste fortsätta att ta nya kliv digitalt för att forma tidningen för framtiden och för att nå nya läsargrupper. Precis som branschen i stort brottas vi med ekonomiska utmaningar, men vi tolkar årets Orvestomätning som ett kvitto på att vi är på rätt väg.

Är du inte prenumerant? Testa Dagen gratis i 1 månad!