Andreas Nielsen glad att Connect church går in i Hillsong Sweden

Över 90 procent av medlemmarna i Connect church i Göteborg röstade i torsdags ja till att bli en del av Hillsong Sweden.
– Det känns roligt att få ett så starkt förtroende, säger Andreas Nielsen, huvudpastor för Hillsong Sweden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

När Connect church nu blir en del av Hillsong kommer en del av predikningarna visas på storbild på de olika orterna.

– Det mesta kommer vara likadant, förutom att de blir del av en ännu större familj, säger Andreas Nielsen.

De som varit en del av Connect church kommer alltså i fortsättningen känna igen sig, och Anders och Camilla Olsson, som tidigare varit huvudpastorer i Connect church kallas nu campuspastorer i Göteborg.

– Vi bygger på starka team, och vårt fokus är att bygga en hälsosam kyrka där vi står, säger Andreas Nielsen.

Hillsong Sweden finns nu på sex orter. Hur stora kan ni bli?

– Vi har aldrig riktigt tänkt så, att vi har ambitioner och strategier för att växa. För oss är det viktigt att göra ett bra jobb där vi är. Allt som är hälsosamt växer. När Gud har öppnat nya dörrar har vi varit redo att gå in i dem, säger Andreas Nielsen.

"En enda församling"

Hillsong Sweden en del av Pingst – fria församlingar i samverkan. Traditionellt sett har rörelsen varit noga med att betona att varje pingstförsamling är självständig och ensam fattar beslut i lokala frågor.

Synen i Hillsong är lite annorlunda. Nielsen är noga med att betona att Hillsong är en enda församling, men med campus på flera orter. Nykomlingarna Göteborg, Örebro och Jönköping blir alltså inte självständiga enheter.

– Jag tror att frikyrkorna kommer att se väldigt annorlunda ut i Sverige de närmaste tio åren. Vi kommer att få se större kyrkor som samlar kluster omkring sig. Det gör att arbetet blir mer effektivt och enklare.

"Svårt att klara sig själv på små orter"

Han menar att alla inte behöver ha samma namn, men tror att det blir allt svårare för kyrkor på mindre orter att klara allting själva.

– Där har de kyrkorna som är större ett stort ansvar att fråga sig: hur kan vi bidra till att bära och hjälpa de mindre församlingarna, säger han.

Läs också: Connect church-församlingar blir del av Hillsong

Lilla Erstagården